Workshop FTO en lokaal EVS bij Achmea

node.tpl.php

woensdag, 05/11/2014 onder Nieuwsberichten

Gertjan Hooijman geeft vandaag de workshop 'De “ultieme uitkomst” van farmacotherapeutische samenwerking en het volgen van een lokaal Elektronisch Voorschrijfsysteem' op het Achmea Farmacie Congres. Hooijman is apotheker van Alphega Apotheek Asten en staat aan de basis van het succesvolle FTO Asten (Formularium en Prescriptor).
Tijdens het symposium komen actuele onderwerpen binnen de farmacie aan de orde dmv interessante workshops en gemotiveerde sprekers.

Samenvatting:
Het is algemeen bekend dat twee meer weten dan een. Dit geldt ook voor het opzetten van een rationeel farmacotherapiebeleid in een bepaalde plaats of regio. Toch blijft het moeizaam artsen en apothekers aan tafel te brengen om diepgaand het therapiebeleid te bespreken. En als het gebeurt is het vaak kort en oppervlakkig onder het genot van een broodje kaas tussen de middag. Therapeutische afspraken implementeren en dan ook nog nakomen is veelal een brug te ver. Het vastleggen van afspraken in een Elektronisch Voorschrijf Systeem (EVS) kan zowel het maken en implementeren van therapeutische afspraken als het nakomen ervan een enorme impuls geven. Toch wordt dit ICT instrument weinig gebruikt in Nederland.
Deze workshop toont de voordelen van een EVS, maar ook eventuele nadelen. Aan de hand van een aantal stellingen wordt besproken waarom dit instrument nauwelijks gebruikt wordt in de eerste lijn en hoe dat eventueel te bewerkstelligen is.

Achmea Farmacie Congres, 14.45-21.30 uur, Achmea Congrescentrum, Handelsweg 2, Zeist
https://www.achmea.nl/zorgaanbieders/zorgsoort/farmacie/Paginas/bijeenko...

Nieuwstags: